30 Contoh Soal Olimpiade Bahasa Inggris SMP, Lengkap dengan Kunci Jawabannya

Wikku D Nugroho
Contoh Soal Olimpiade Bahasa Inggris SMP (freepik)

A.Do you agree?                               

B. Sure                                               

C. I completely agree

D. I don’t think so

Jawaban: D

Teks  for numbER 7-13

Living things (7)... found almost (8)... on the Earth. They are found in (9)... habitats. A habitat is the place (10)... an organism lives. A pond, a stream, a field, an area of leaf (11)..., a seashore and even a rotting log are all examples of habitats. Within a habitat, many things affect the (12).. of the organism. Some of these things are air, water and (13).. organisms. The things that affect the organism make up its environment.

7. Choose the correct word 

A. Be

B. Is

C. Are

D. Were

E. Will be

Jawaban : A

8. Choose the correct word

A. Nowhere

B. Everywhere

C. Elsewhere

D. Somewhere

E. Wherever

Jawaban : B

9. Choose the correct word

A. Difference

B. Differ

C. Differential

D. Differentiate

E. Different

Jawaban : E

10. Choose the correct word

A. Where

B. Which

C. That

D. Whose

E. What

Jawaban : B

11. Choose the correct word

A. Litter

B. Liter

C. Latter

D. Letter

E. Later

Jawaban : A

12. Choose the correct word

A. Survive

B. Survey

C. Surveillance

D. Survivor

E. Survival

Jawaban : E

13. Choose the correct word

A. Another

B. The other

C. Other

D. No other

E. Others

Jawaban : C

14. Your friend has a problem in mathematics. He asks you to help him solve it. He says thanks to you. Your friend: Thank you for your help. That was really kind of you. You: ... The best phrase to respond to an expression of showing gratitude is...

A. Not at all.

B. Yes, I am.

C. Don't mention it.

D. How do you know that I am kind?

Jawaban : C

The dialog is for questions number 15

Siti : Wow, your bedroom is very tidy, comfortable and large

Lisa : I think it is small

Siti : I don’t think so. It is big. It has any things. There are two pink wardrobes, a green bookshelf, a pretty bed and a brown mirror.

Editor : Komaruddin Bagja
Artikel Terkait
57 tahun lalu

Prodi Pendidikan Bahasa Inggris MNC University Sukses Jalani Asesmen Lapangan LAMDIK, Perkuat Mutu Pendidikan

57 tahun lalu

Pesan Prabowo ke Ketum IPSI Penerusnya: Bawa Pencak Silat ke Olimpiade

57 tahun lalu

Sugiono Resmi Jadi Ketum PB IPSI Gantikan Prabowo, Targetkan Pencak Silat Tembus Olimpiade

57 tahun lalu

Prabowo Minta Maaf Belum Berhasil Bawa Pencak Silat ke Olimpiade

Berita Terkini
Network
Kami membuka kesempatan bagi Anda yang ingin menjadi pebisnis media melalui program iNews.id Network. Klik Lebih Lanjut
Network Updates
News updates from 99+ regions
Personalize Your News
Get your customized local news
Login to enjoy more features and let the fun begin.
Kanal